Родители платиха 125 лева за гипс на детето си

...
21.07.2017 / 16:16

Здравноосигурено семейство от Бургас бе принудено да плати 125 лева за гипсиране на счупената ръка на малката им дъщеричка. За това алармираха родителите в социалните мрежи.

В сутрешния блок на Нова телевизия потърпевшите разказаха, че са обиколили три болници, докато се намери лекар, които да помогне на детето им. Първо отидохме в медицински център „Света София“. От там ни препратиха в МБАЛ Бургас, където обаче се оказа, че няма дежурен ортопед. Отново ни препратиха – този път в УМБАЛ „Дева Мария“, където най-напред ни запознаха с ценоразписа, разказаха родителите на малката Димана.

Д-р Вергиния Цанова, заместник-началник на РЗИ-Бургас, обясни, че манипулацията е трябвало да се плати от родителите, защото нямали направление от личния лекар. Дежурните кабинети пък нямали право да издават такива документи.

Счупената ръка не се води спешен случай и трябва да се изчака началото на работния ден за общо практикуващия лекар, а през това време да следват насоки, дадени от дежурния, каза д-р Цанова.

Снимка: Нова телевизия
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев