Куршумът в сърцето на Мечката заради дълг към Галеви

Данаил Божилов
27.07.2017 / 20:14

Застреляният в сряда сутринта в Пловдив 43-годишен Данаил Божилов – Дани Мечката вероятно е убит заради дълг към т.нар. Братя Галеви. Дупнишките бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев са в неизвестност от няколко години, след като бяха осъдени на затвор заради ОПГ, занимавало се с рекет и изнудване. Според разследващите обаче бившите командоси от Ресилово все още командвали района през хора от втория ешелон на бандата си и поръчвали разстрелите на неиздължили се към тях бивши авери.

Сред основните версии за убийството в Пловдив е именно това, че Мечката е шестата жертва, поръчана за отстрел от Галеви. Дани Мечката е получил 2 предупреждения от името на Пламен Галев да върне дадени му няколкостотин хиляди долара с подобаващите лихви, твърдят неофициално хора от службите. Третото обаждане е било един изстрел в сърцето. Останалите убити от бандата за мокри поръчки също били ликвидирани показно в Дупница с 1 изстрел в сърцето. Бивши и настоящи хора от службите са на мнение, че те са поръчани и застреляни заради невърнати пари, които са им дадени за изпиране, узаконяване чрез легитимни фирми, развъртане и връщани със съответните лихви посочени от бандата на Галевите.

В периода от 2000 до 2007 година в Дупница показно бяха разстреляни Пламен Мавров-Гипса, Ангел Гяволето, бившият директор на „Хидрострой-Дупница” Емил Десподов и едно момче на име Радослав, който след разстрела е хвърлен в контейнер за смет. Петата жертва е бизнесменът Пламен Миланов, намерен преди около 2 години отровен с газ в един от офисите си в центъра на Дупница. Всички тези убийства са неразкрити до ден днешен. В т.нар. Галевград за хората не е тайна, че на убитите им са им раздавани повече или по-малко пари, за да ги изперат, а после да ги върнат с посочените от тарторите лихви. Очевидно не са се справили със задачата и затова са били наказани.

Според местните днес Дупница, Сапарева баня, Паничище и всички хотели, заведения, лифтове и паркинги в района до 7-те рилски езера са под контрола на втория ешелон. Тартор на новите Галеви пълномощници е около 35-годишният Янко Кирилов, до него са познатите биячи на братята Владимир Ангелов-Стъклето, Васил Капланов-Каплата, Георги Градевски, Димо Димов и Стоимен Василиев. Финансовият им „министър“ се казва Кастрев и се води управител на 5-етажния хотел-ресторант „Вардар“ в центъра на Дупница с вид на софийски МОЛ, който преди няколко години е купен с милиони пари кеш. Тук сега е новата база на наследниците на Братя Галеви, които според всеобщото дупнишко мнение се подвизават в ЮАР по подобие на съгражданката си Веска Меджидиева.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев