Паднала греда спря влаковете по направление София - Бургас

Влак
28.07.2017 / 21:56

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД създаде организация за превоз с автобуси за пътниците от всички влакове, които преминават през гара Тодор Каблешков. Причината за извънредната ситуация е инцидент с паднала греда върху контактната мрежа на железния път.

Аварийните екипи на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура” са в готовност за предприемане на незабавни действия по възстановяване на възникналите поражения по железния път веднага след приключването на провежданите в момента следствени действия на мястото на инцидента.

Клиентите на националния железопътен превозвач, които предприемат пътуване с влак по този маршрут, ще бъдат превозвани с автобуси в участъка между гарите Пловдив и Стамболийски. Движението на влаковете по направление София-Бургас е преустановено.

20-тонната конзолна греда е паднала върху двама работници, заети с изграждане на нов жп надлез край село Златитрап в Пловдивско. Единият работник е загинал на място, другият е в болница в тежко състояние. Инцидентът е станал около 10:00 ч. днес до гара Тодор Каблешков.

Източник: Дарик
Снимка: Thinkstock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев