Facebook пуска собствена ТВ услуга

Facebook
10.08.2017 / 10:16

Facebook потвърди, че пуска собствена онлайн ТВ услуга. Тя ще се казва Watch и пробната ѝ версия ще е достъпна за потребители в САЩ още днес, съобщават онлайн изданията BusinessInsider и TechCrunch.

Watch ще е достъпна като отделна секция във всички версии на социалната мрежа, включително мобилните приложения и приложенията за телевизори. Чрез нея компанията ще предлага оригинални предавания и сериали, които ще са направени от популярни компании като BuzzFeed, Tastemade, ATTN и др.

Услугата ще тръгне с "няколко дузини" предавания още от самото начало. Те ще са разделени на различни категории, като ще има и предавания на живо. Потребителите ще могат да се абонират за известия за нови епизоди. Повечето предавания и сериали ще са кратки и ще са насочени към спорт, риалити програми, документални поредици и др.

Потребителите няма да плащат, за да гледат съдържанието. Вместо това, то ще се финансира от реклами, като Facebook ще задържа 45% от приходите. Компанията казва, че е участвала във финансирането на някои от предаванията. Освен това тя работи и по придобиването на правата върху други предавания. Facebook планира да разширява услугата постепенно и след САЩ да започне експанзия и на международния пазар.

Източник: vesti.bg
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев