Оперират болната от "червен вятър“ жена

Мария Георгиева
10.08.2017 / 13:20

ежко болната 57-годишна Мария Георгиева от Пазарджик, която страда от заболяването “червен вятър“, е приета по спешност в местната държавна областна болница и ще бъде оперирана. За това е съдействал зам.-областният управител Йордан Кожухаров, който потърсил чрез Здравната каса лечебно заведение и от областната болница изпратили до дома на жената линейка, която да я вземе и да я закара в здравното заведение.

Мария е настанена в хирургично отделение и й предстои операция на инфектирания ляв крак. Жената е самотно живееща и инвалид от 30 години, след като при влакова катастрофа пострадала с десния крак и той й е ампутиран до коляното. След като съседи биха тревога за тежкото здравословно състояние на Мария чрез медиите, от социалната служба в града й предложили да я настанят в социално заведение, за да има кой да се грижи за нея, но тя отказала.

Георгиева има право да получи и еднократна социална помощ за подпомагане, но трябва да подаде документи за това, обясни Даниела Влайкова, и.д. директор на „Социално подпомагане“ в Пазарджик.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев