Стотици протестираха в Слънчев бряг срещу акция "Тишина"

Протест
20.08.2017 / 09:19

Стотици се събраха в Слънчев бряг на протест срещу акция "Тишина". Митингът започна точно в 17:00 часа, както предварително бе обявено, съобщи "Монитор". Диджеи, артисти и работещи в нощните заведения се събраха на паркинга пред Какао бийч в знак на протест срещу проверките на вицепремиера Валери Симеонов и наложената напоследък практика да се затварят дискотеки посред нощ. Над 300 души протестираха и скандираха "Валери-оставка". Митингът премина при изключително засилени мерки за сигурност. Повече от 40 униформени охраняваха митинга и следяха да не се стига до безредици.

Протестът премина мирно, но с музика в стил партидемонстрация.

"За разлика от предишния спонтанен протест, този път решихме да не правим шествие и да блокираме пътища, за да не пречим на колегите и на туристите", заявиха протестиращите срещу акция "Тишина". Недоволните от проверките на вицепремиера издигнаха плакати с надписи "Г-н Симеонов, не ни гонете в Гърция", "Сега кой ще ни плаща заплатите" и "С нас ще си тръгнат и туристите".

Точно в 17 часа когато започна протестът, музиката на Какао бийч и Бедрум заглъхна, а протестното парти се пренесе на специално изградена сцена на паркинга. Диджеи от различни заведения се заредиха един след друг зад пулта да пускат музика, а протестиращите танцуваха под звуците на музиката в специално оградено пространство.

Сред протестиращите бяха Галя от балет "Сатен", Иван дончев, управляващ съдружник на Какао бийч, собственикът на Бедрум Веселин Борисов, британски диджеи и родни дизайнери.

"Настояваме за диалог и ясни правила, но тези правила да бъдат зададени предварително, а не да се провеждат показни акции със затваряне на заведения в пика на сезона", заявиха протестиращите.

Снимка: Мария Атанасова
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев