Чешка фирма ще достави новите автобуси на Сливен по проекта за интегриран градски транспорт

Снимка на новия автобус
22.08.2017 / 11:48

Чешката фирма „Сор Либхави" ще достави новите автобуси на Сливен по проекта за интегриран градски транспорт, научи „Сливен прес". Общата стойност на поръчката е близо 11 милиона с ДДС. Чехите са единствените, чиято оферта е разгледана по същество, тъй като другият участник е отстранен от процедурата.

Това става ясно от протоколите за поръчката, публикувани на сайта на „Пътнически превози". Процедурата е открита в края на април. Тя предвижда доставка на общо 27 дизелови автобуса /21 с минимум 40 места и 6 с поне 60 места/, като прогнозната цена е 9 420 000 лв. без ДДС. Оферти се подават до края на май. Кандидатстват „Сор Либхави" ООД от Чехия и варненското ДЗЗД „Джеми груп", в което влизат фирмите „Джеми" ООД и „Стаб" ЕООД.

Решението е взето на 14 август от комисия, председателствана от зам.-кмета Стоян Марков, в която влизат още трима души от общината, както и трима от „Пътнически превози". Те разглеждат по същество само офертата на чехите, тъй като варненският консорциум е отстранен от участие в процедурата. Основанието е, че не отговаря на изискването на поръчителя през последните 3 години да е доставил поне 20 нископодови градски автобуси от същия клас.

Офертата на чехите е 8 964 000 лв. без ДДС или 10 756 000 лв. с данъка. Автобусите трябва да са нови, от един модел /вероятно големите ще са като този на снимката – б. ред./ и да бъдат доставени до 6 месеца.

Източник: slivenpress
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев