Изнасилваното от родния си баща момиче търпяло от срам

Бащата изверг Йорго е признал вината си
23.08.2017 / 09:11

Изнасилваното от родния си баща момиче в русенското градче Мартен търпяло извращенията в продължение на година и четири месеца от срам и страх.

Гнусното престъпление излязло наяве след като майката хванала по време на полов акт бащата и дъщерята. Три дни жената се чудела как да постъпи и накрая се решила да подаде жалба в полицията, разказа самата тя преди началото на първото съдебно заседание по делото.

Пред състав на Окръжния съд в Русе трябваше да се проведе предварително изслушване на страните, но момичето писмено е отказало да участва в процеса и не се яви. Прокурорът поиска то да бъде представлявано от особен представител, който компетентно да отстоява правата му. Съдията отложи делото за 28 август.

Както „Монитор” писа, извращенията започнали през октомври 2015 г. само три-четири месеца след като момичето навършило 14 години. То останало да живее само с баща си Йорго и с двете си по-малки братчета в къща под наем в Мартен, тъй като майката Десислава заминала да работи в чужбина. Жената не отрича, че се е занимавала там с проституция. По думите й тръгнала е по лошия път заради непрекъснати проблеми в семейството и упреци от страна на Йорго, с когото имала фактическо съжителство, че децата не са от него. Момичето било принуждавано от баща си да правят секс със сила и непрекъснати заплахи. За година и четири месеца това се случило общо 42 пъти. Освен това детето се страхувало, че ако каже на някого и бъде отделено от семейството, няма да има кой да се грижи за двете й братчета. Те били на 9 г. и на 11 г., когато бащата започнал да насилва дъщеря си.

Извращенията продължили до януари 2017 г., когато майката подала жалба в полицията. Момичето, което сега е на 16 г., е настанено в кризисен център заедно с двете си братчета. В момента майката живее в барака в покрайнините на Русе с друг мъж.

Бащата насилник е българин и е с начално образование. Прехранвал се е със сезонна земеделска работа.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев