Борбата с пожара в района на Кресненското дефиле продължава трети ден

Пожар
26.08.2017 / 09:35

С около 400 декара се е разраснал пожарът в района на Кресненското дефиле през изминалата нощ. Това каза пред „Фокус“ началникът на „Националния оперативен център“ към ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) комисар Тошко Бързилов за пожара в Кресненското дефиле, борбата с който продължава трети ден.

Продължават действията по ограничаването на пожара в района на Стара Кресна-Влахи-Ощава. На мястото в момента работят 30 пожарни автомобила, 150 пожарникари, 85 служители на българската армия, горски работници, служители на Регионалната дирекция по горите, Югозападното предприятие – 230 човека, каза Бързилов и допълни, че се разчита и на хеликоптери.

"Предприети са действия за ограничаване на фронтовете, по които се развива пожарът. Те са 3“, обясни комисар Бързилов. По думите му по периметъра се работи постоянно и не се дава възможност да се развие огънят, особено към населените места.

„Няма загинали и пострадали хора към настоящия момент. Създадена е необходимата организация и взаимодействие между институциите. На този етап през нощта има малко разрастване на пожара – около 150-200 декара на единия участък, на другия също около 200 декара. Надалеч е, извън периметъра на къщите. Нещата са под контрол. Работи се постоянно с булдозери, правят се просеки, прокарват се пътища за придвижване на техниката“, допълни комисар Бързилов.

Той увери, че няма никаква опасност за хората. „Евакуираните се върнаха по къщите си. Засега всичко е спокойно. Има специален режим, записват се кой влиза и кой излиза, но просто искаме да знаем колко души има и къде са, защото ако бъде застрашен животът им, да ги изведем“, каза още комисар Тошко Бързилов.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев