Откриха ДНК на Иван по ножа и телефона на убитата Никол

Иван Иванов бе доведен под засилена охрана в Бургаския апелативен съд
28.08.2017 / 17:34

ДНК следи от 15-годишния Иван Иванов, обвинен за убийството на 11-годишната Никол Йончева са открити по ножа, с който е извършено престъплението. Такива следи има и по мобилния телефон на жертвата.

Това потвърди прокурор Георги Ханджиев в кулоарите на Бургаския апелативен съд, който днес заседава по искането на защитата за освобождаване на задържания. Иван беше заловен призори на 21 август само няколко часа, след като Никол бе открита убита с нож в асансьор в блок 108 на комплекс „Меден рудник“ в Бургас.

Криминалисти намерили мобилния телефон на момичето, захвърлено в контейнер за смет в района. Ножът, с който е извършено убийството, пък е бил хвърлен на четвъртия етаж в блока. „Има свидетели, които са видели Иван на това място", посочи прокурорът.

„На този етап доказателствата са достатъчно, има ДНК експертизи на оръжието, на вещите, които са били на непълнолетната. Има и други улики“, допълни той. В крайна сметка в 16:00 ч. днес Апелативният съд отхвърли искането на защитата Иван да бъде пуснат от ареста, за да бъде под надзора на родителите си и постанови задържаният да остане под стража.

Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Дарик
Снимка: Лалка Димитрова
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев