Започва изграждането на детска и спортна площадки в квартал „Клуцохор“

Площадка
29.08.2017 / 12:42

Община Сливен започва изграждането на две площадки за отдих в квартал „Клуцохор“. Едната е детска площадка, а другата – спортна, с фитнес уреди на открито. Те ще бъдат една до друга, на обща площ близо 240 квадратни метра, разположени северно от кръстовището между ул. „Баба Тонка“ и „Патриарх Евтимий“. На мястото в момента има стара пързалка, голяма тротоарна площ и пясъчник.

На новата детска площадка ще бъдат поставени пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Спортната площадка ще разполага с различни уреди – успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър.

Изграждането на площадката е част от политиката на кметския екип за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих на възрастните и игра за най-малките. Общината ще продължи да извършва по етапни ремонти и поддръжка на спортни и детски площадки в съответствие със стандартите за безопасност.

Снимка: Община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев