Най‐високите температури през септември ще бъдат между 27° и 32°, а най‐ниските - между 4° и 9°

Месечна прогноза за септември 2017 г.
01.09.2017 / 15:50

В началото на септември през страната ще премине студен атмосферен фронт и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат, съобщават от НИМХ-БАН. В периода 3‐5‐ти септември ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 24 и 29°. Към 6‐8‐ми септември отново ще има по‐значителни увеличения на облачността и на места краткотрайни превалявания.

В края на първото десетдневние температурите ще започнат да се понижават. През първите дни от второто десетдневие понижението на температурите ще продължи.

Облачността над страната ще е по‐често значителна и на места ще има превалявания. Сухо и предимно слънчево ще бъде времето през периода 15‐19‐ти септември, когато и температурите относително ще се повишат.

В края на второто и в началото на третото десетдневие през страната ще премине атмосферен фронт. Температурите отново ще се понижат. На места ще превали дъжд.

Около 22‐23‐ти ще е относително хладно, с условия за превалявания. През последните дни от месеца времето е спокойно, предимно слънчево, температурите относително ще се повишат.

Най‐високите температури през септември ще бъдат между 27° и 32°, а най‐ниските - между 4° и 9°. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланински райони – от 50 до 80 л/кв.м.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев