На градския площад „Хаджи Димитър” кметът Стефан Радев даде старт на 37-то рали „Сливен 2017“

...
01.09.2017 / 20:00

На градския площад „Хаджи Димитър” кметът Стефан Радев даде старт на 37-то рали „Сливен 2017“, което се провежда от 1-ви до 3-ти септември. Състезанието е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА.

В своето слово кметът на община Сливен Стефан Радев каза:

&feature=youtu.be

В ралито участват 34 екипажи от Турция, Грузия и Румъния, както и най-добрите български пилоти. Те се състезават в тринадесет скоростни етапа с обща дължина 177.45 километра и общ километраж от 373.46 километра. След ремонта на пътя за Ичера състезанието се завръща по класическите скоростни отсечки „Молова гора“, „Котел“, „Стара река“ и „Българка“.

На 1 септември от 19:30 часа бе началото на атрактивната отсечка около ж.п. гарата. Днес по обед, за втора поредна година, на пл. „Хаджи Димитър" се проведе кръг от надпреварата за майсторско управление на адаптирани автомобили за хора с увреждания.

Купите на победителите връчиха председателят на общинския съвет в Сливен Димитър Митев, Владимир Илиев - председател на БАФС и многократната шампионка по борба Станка Златева. След награждаването всички пилоти, участващи в рали „Сливен” си направиха обща снимка с участниците в майсторското управление на автомобили за хора с увреждания и с организаторите на състезанието.

Финалът е на площад „Хаджи Димитър” в неделя - 3 септември, в 14:15 ч., когато ще бъдат връчени купите на призьорите.

Подробна информация за ралито тук: www.rallysliven.com

Още снимки от новината

...
...
...
Награждаване на участниците в рали за хора с увреждания
Обща снимка

 

Снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев