Семейство незрящи станаха родители на здраво момченце

Незрящите родители
03.09.2017 / 10:25

Семейство незрящи от Благоевград станаха родители на здраво момченце. Малкият Денис се ражда на Света Богородица и е най-голямото чудо за своите родители.

Името му е Феим. Незрящ е от бебе, а днес - студент по право, при това отличник. Той вярва, че е равен с всички останали. „Наистина никога не съм бил отхвърлян и никога не съм се чувствал различен”, споделя той.

Нейното име е Нурел. И тя не е виждала света. Но с лекота завършва висшето си образование. „Завърших приложна лингвистика, английски и руски език. Както и магистратура журналистика”, посочи тя.

Двамата се запознават като ученици. И бързо разбират, че са един за друг. „Тя е много хуманна, много човечна. И е много амбициозна”, казва Феим.

На Света Богородица се ражда се синът им Денис. Според лекарите – той ще вижда. „За нас новината беше неочаквана. Аз съм човек който е здраво стъпил на земята и не ми оставаше нищо друго освен да предприема мерки, за да се грижим за него”, категоричен е бащата.

Живеят в студентско общежитие. Но скоро ще се преместят в общинско жилище, където да осигурят по-добри условия за бебето. Вече спестяват пари, за да направят ремонт. „Ще са нужни страшно много средства. Но тепърва ще мислим варианти, как ще стане, за да може да се нанесем”, казват те.

Според тях на всеки е трудно в този живот и вярват, че ще се справят. Заради сина си.

Младата майка добави, че не само искат да му осигурят по-добър живот и по-добро бъдеще, а и техните мечти ще са свързани с неговите мечти и стремежи. „Искам той да стане най-доброто от нас двамата”, допълва бащата.

И въпреки че Феим и Нурел никога няма да видят усмивката на своето дете, те се чувстват като най-щастливите родители на света.

Защото Денис ще вижда света.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев