Тодор, който нападна незрящи: Домашният арест ми се отразява зле, наддадох на тегло

Тодор Маринов настоя да бъде пуснат на свобода с мярка за неотклонение "подписка
04.09.2017 / 15:53

Младият мъж, който нападна слепи туристи, обжалва мярката си за неотклонение - "домашен арест". През юни кадри показаха как 21-годишният Тодор Маринов напада група незрящи летовници и ударя водача им в Стария Несебър.

„Искрени и дълбоки съжаления. Нямам намерения да възпрепятствам разкриването на истината. Стриктно ще си спазвам мярката. Но домашният арест не ми се отразява добре. Наддадох на тегло, което не е добре за здравословното ми състояние. Нямам възможност за движение“, заяви в Бургаския окръжен съд Маринов.

Той бе задържан за нападението в края на на юни, впоследствие бе пуснат под парична гаранция от 3000 лева, а накрая мярката му за неотклонение бе изменена в домашен арест.

Днес адвокатът му настоя Тодор да бъде пуснат срещу подписка. Причините - ако мярката му бъде продължена, тя ще се превърне в предварително наказание.

Защитата обвини прокуратурата в Несебър в бездействие, тъй като за изминалите месеци разследването така и не е финализирано. Освен това Тодор е студент и домашният арест ще попречи на обучението му.

Според прокуратурата обаче Маринов е с нисък праг на самоконтрол, има склонност към незачитане на обществения ред.

Очаква се становището на съда.

Източник: Дарик
Снимка: Лалка Димитрова
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев