Тарикати продават вода на закъсали семейства

Вода
17.09.2017 / 21:50

Ремонт на магистрален водопровод остави без питейна вода близо 50 хил. човека в Горна Оряховица и съседните села Първомайци, Поликраище, Драганово и Правда.

В първоначалното съобщение на местното ВиК „Йовковци” първонаално беше съобщено, че вдата ще бъде спряна в понеделник сутринта и хората останаха спокойни. Оказа се, обаче, че ремонтът не търпи отлагане и кранчето на водата беше врътнато още в събота сутринта. Това завари повечето от хората неподготвени и те на щурм се втурнаха да изкупуват минералната вода в магазините. Търговците от своя страна също се оказаха недобре подготвени и незаредени с необходимото за подобна сиуация количество вода и щандовете набързо се опразниха. Наред с тях се опразниха щандовете и с бирата и безалкохолните, които поради липса на вода, се оказаха добър неин заместител А на всичкото отгоре се оказа, че мястото, където се е скъсал магистралният водопровод, е трудно достъпно дере, а самите тръби са на 10 м дълбочина, което причини допълнителни трудности за работниците, извършващи подмяната. За да не бедстват жителите на Горна Оряховица от пожарната разпоредиха да бъдат осигурени три водоноски: в най-големия квартал Пролет, до местната болница и край стадиона. Предприемчиви жители на железничарския град пък доста умело се възползваха от безводието в 35-градусовата жега и набързо развъртяха бизнес с вода за пиене, която доставяха направо от хипермаркетите в съседно Велико Търново. А в социалната мрежа Фейсбук се появи обява: „Продавам студена кладенчова вода. Става за пиене, миене и поливане. Става и да си изстудите уиски и ракия. Цена 10 лв. за 10 л.” Много горнооряховчани пък предпочетоха да запалят колите, да натоварят семействата си и да намерят спасение от безводието на село при баба и дядо.

Наред с Горна Оряховица и четирите села, на воден режим за два дни – петък и събота, бяха поставени и жителите на лясковското село Мерданя. Причината там отново беше повреда в местния стар водопровод. Безводието обаче не беше чак толкова страшно, тъй като работниците през деня спираха водата, но вечер я пускаха за да могат хората да се запасят за следващия ден.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев