Помориец обиди полицаи, наложиха му 300 лева глоба по бързата процедура

Темида
21.09.2017 / 09:26

Съдът наложи глоба от 300 лева на помориец, който след запой с алкохол, наруга на публично място полицаи. Екшънът се разразил към два часа след полунощ на 14 септември, съобщи Дарик. Мъжът бил засечен от МВР-служителите на ул.“Родопи“ в града.

Щом униформените поискали документите му за проверка, той оказал съпротива и изсипал върху тях порой от обиди. После изведнъж хукнал към дома си. Полицаите го последвали. На място полицаите били посрещнати с нова порция ругатни, които в най-цензурирания вариант включвали определенията „глупаци“ и „тъпанари“.

Мъжът е задържан и отведен в полицейското управление в Поморие. По бързата процедура Районния съд в града му наложи парична санкция. Според магистратите, съдът счита, че следва да му бъде наложено административна санкция, като предвиденото алтернативно наказание „задържане в структурно звено на МВР” се явява несъразмерно тежко и би нанесло значителни щети на нарушителя и други лица, тъй като би го лишило от възможността да работи и да се грижи за семейството си“. Пред съда помориецът се извинил и помолил за за разбиране, тъй като сам се грижел за децата си.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев