Предстоят три почивни дни, трафикът ще бъде интензивен

...
21.09.2017 / 15:18

Началникът на "Пътна полиция" към МВР комисар Бойко Рановски заяви в парламента, че предстоят три почивни дни и трафикът ще бъде интензивен. Той призова водачите да бъдат по-търпеливи, по-внимателни.

В Европейския ден без загинали на пътя комисар Рановски подкани участниците в движението да се замислят за поведението си на пътя. Когато има масово пътуване, няма начин да не се образуват задръствания и тапи, но нека бъдем по-търпеливи, да не нарушаваме правилата и да спазваме указанията на контролните органи, каза той.

По отношение на промените в Закона за МВР, които бяха приети на първо четене от парламента днес и с които се променят и текстове в Закона за движение по пътищата, комисар Рановски заяви, че с тях се внася яснота.

По думите му в момента в закона има три текста, които регламентират неправилно паркиране в районите на спирките. "Ние предлагаме единият да отпадне и да останат другите два, за да е по-ясно санкционирането, обясни той. Има три текста за неправилно изпреварване, предлагаме да останат два текста - неправилно изпреварване без опасност и неправилно изпреварване с опасност, като санкциите са различни", обясни комисар Рановски.

С други промени се уточняват текстове, свързани с тежкотоварните автомобили, съобщи Дарик.

Снимка: БГНЕС, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев