Арестуван за сводничество селски кмет остава на поста, пуснали го в неплатен

Кметът на Семчиново
25.09.2017 / 21:44

Арестуваният за сводничество кмет на село Семчиново Пламен Темелков запази поста и пълните си правомощия и след второто извънредно заседание по казуса на Общинската избирателна комисия в град Септември, съобщават от комисията. Решението е взето с вота на шестима от общо деветте членове, другите трима са гласували „против“.

Този път мотивът е правото на Темелков по Кодекса на труда да ползва неплатен годишен отпуск. Такъв му е разрешен за времето от 24 август до 16 октомври, или за 30 работни дни. По кодекс те дори ще му се водят трудов стаж. Не става ясно въз основа на каква молба кметът на Септември Марин Рачев е резолирал продължителната почивка и от кого е подписана, след като на 24 август Темелков вече беше зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“ и екстрадиран в Испания на 4 август.

Семчиновският кмет бе арестуван в края на юни, заедно с още 7 души, по обвинения, че са организирали група за трафик на жени към Испания. На всички беше наложено постоянно задържане под стража.

Оттогава селото е без кмет, което пък даде повод на жители да подадат до Централната избирателна комисия искане за прекратяване правомощията му и определяне на действащ кмет. На 7 септември ОИК проведе предишното си извънредно заседание и отказа да излезе с такова решение. Мотивът тогава пък беше платен отпуск. Представени тогава от общината документи показваха, че Темелков е в полагащата му се по кодекс годишна почивка от 23 юни до 23 август, за 44 дни. Така към момента неоснователното му отсъствие от работа се оказа по-малко от месец и нямаше законово основание да бъде освободен. За разрешения неплатен отпуск на първото заседание нямаше информация, въпреки че към дата 7 септември е трябвало да е заявен и разрешен, както излиза от ново представените документи.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев