Прокуратурата нареди проверки на всички разрешителни за оръжия

Пистолет
30.09.2017 / 10:41

Върховна административна прокуратура разпореди проверка на всички разрешителни за оръжия, съобщиха от държавното обвинение. ВАП се е самосезирала по повод на множество инциденти, закононарушения и престъпления с използване на огнестрелни оръжия в страната в периода март – септември 2017 г.

Тя е възложила на Главна дирекция „Национална полиция“ да извърши проверка дали във всеки конкретен случай основателната причина, обосновала необходимостта от издаването на действащото разрешително за придобиване, съхранение и/или носене, и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях е налична и към настоящия момент. Главната цел на проверката е да се установи дали оръжията, за които са издадени разрешителните, се използват съгласно изискванията и правилата на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

ВАП разпореди на Националната полиция в 2-месечен срок да обобщи и анализира резултатите от проверката и да предприеме конкретни мерки за отстраняване на констатираните нередности и слабости, с цел подобряване на дейността по контрола на оръжията и боеприпасите.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев