Измамница събира пари за починал от левкемия пожарникар

Дарителската кампания за Тодор Топлев е закрита, както и ДМС-ът
11.10.2017 / 14:33

Нагла измамница събира пари за починал преди близо два месеца онкоболен пожарникар от Пловдив. Тодор Топлев загуби битката с рака на 15 август и тогава дарителската кампания за него бе прекратена. Вдовицата му Славка дари събраните за лечението му пари на други страдащи и нуждаещи се хора. Въпреки това този понеделник непозната жена е обикаляла из Медицинския колеж, като е искала пари от студентите. За измамата алармира в социалните мрежи Славка Топлева, която иска да предпази състрадателни и добронамерени хора от продължаващите опити за измама, които петнят и името на покойния й съпруг.

„Моля ви, не се доверявайте на никого, който дойде да набира средства! DMS-ът е закрит, както и цялата дарителската кампания! Ще ви помоля, ако някъде видите поставена дарителска кутия или пък някой обикаля от името на Тодор Топлев /или семейството ни/, да ме извести или ПУБЛИЧНО ДА ИЗОБЛИЧИ хората, които злоупотребяват!”, написа във Фейсбук Славка Топлева.

Вдовицата разбрала за измамницата от студенти в първи курс. Те били събрани в една от залите от непозната за тях жена, която им се представила, че е доцент и че през следващата година ще им преподава. „Същата е носила със себе си комплект документи и снимка на съпруга ми, като така е искала да бъде "по-достоверна" в каузата си сред младите хора”, казва вдовицата.

Освен документи със снимка на починалия огнеборец, измамницата носила със себе си призив за дарения, напечатан на листчета хартия, в които била написана истинската дарителска сметка на починалия пожарникар. Тя обаче призовавала младежите да даряват в брой кой колкото има. Казала им, че може да дадат и по 2 лева, а който от студент можел да си позволи повече, да го направи. Измамницата специално подчертала, че парите се събират за Тодор Топлев и дала на студентите листчетата, които носела.

Това не е първа измама с името на починалия пожарникар. В края на август Славка Топлева разкри фалшив онкоболен в Интернет. След смъртта на съпруга си тя решила да дари останалата от даренията на хората сума. Избрала да даде пари на Николай Димитров, който във Фейсбук се представял, че има тумор в стомаха. При по-внимателна проверка Славка установила, че публикуваната във фейсбук експертиза на името на уж онкоболния, е фалшива. Вдовицата проверила, че данните в документа са за дете, а лекарката, която ги е написала, не практикува от 10 г. Случаят с фалшивия онкоболен вече се разследва от полицията и прокуратурата.

Още снимки от новината

Измамницата давала на студентите тези листчета с написана на тях банкова сметка

 

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев