Марешки посочи Валентин Златев като запознат с корупционните практики по високите етажи на властта

Валентин Златев
13.10.2017 / 10:08

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки посочи генералния директор на "Лукойл България" Валентин Златев като човек, който е запознат с корупционните практики по високите етажи на властта. В разпространена до медиите позиция от политическата сила уточняват, че зам.-председателят на Народното събрание ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров за думите на Златев в края на септември. Тогава той заяви на заседание на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, че над Марешки има "тежък политически чадър", като намекваше за бизнеса му с горива.

По думите на Марешки, когато някой има информация за злоупотреба с власт по високите етажи на властта, то той трябва да я предостави на прокуратурата.

"Преди време главният прокурор ме призова да говоря с имена – ето давам му първото име – Валентин Златев, който явно е запознат с корупционни схеми на най-високо ниво", заяви лидерът на "Воля".

"Ако Сотир Цацаров не се извиси на нивото на своята мъжественост и не призове Валентин Златев да обясни твърденията си, че над мен има тежък политически чадър, ние от "Воля" ще смятаме, че над Златев има тежък прокурорски чадър", каза още Марешки.

Той допълни, че ако проверката на прокуратурата не установи извършване на престъпление от общ характер, щял да се възползва от правото си на защита по законовия ред.

Източник: Дневник
Снимка: Надежда Чипева - Капитал
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев