Омбудсманът Мая Манолова: В Братислава се обединихме срещу двойния стандарт при храните

Мая Манолова
16.10.2017 / 09:07

Обединихме се заедно с лидери от източноевропейските страни в общ фронт срещу двойните стандарти при храните на среща в Братислава, каза в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия омбудсманът Мая Манолова. Тя се завърна от Словакия тази нощ.

„Настоявах за промяна в европейското законодателство, което да забранява предлагането на храни от един и същ бранд с различно качество, както и контролът на храните да се осъществява от единен европейски орган“, каза Манолова.

Двойните стандарти при храните в различните държави премиерът на Унгария е нарекъл „хранителен геноцид“, добави още омбудсманът. На срещата в словашката столица представител на голяма хранителна компания казал, че слагат подлсадител в храните, защото е по-полезно, а не захар. Причината - някои от гражданите били на диета, разказа с недоумение Манолова.

Омбудсманът обяви, че България трябва да стане лидер по темата с второ качество храни по време на европредседателството, когато да направи и форум, поставен на борбата срещу двойните стандарти.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев