Уникален медал с перлова ракия ще получат завършилите маратона "Хайдушки пътеки"

Медал с перлова ракия
18.10.2017 / 09:55

Уникален дървен медал с 200 милилитра перлова ракия в него ще получат всички, които финишират в двете дълги дистанции /21 и 42,195 км/ на международния маратон „Хайдушки пътеки".

Това съобщи за „Сливен прес" главният организатор на проявата – Стефан Стефанов, председател на фондация „Стария бряст". Маратонът ще се проведе в събота /21 октомври/. Стартът е в 8:00 ч. край Стария бряст, където ще е финалът на класическата дистанция. Близо 200 души са се записали и се очакват на старта на състезанието. Сред тях са редица големи имена в планинското бягане и алпинизма.

За първа година като съпътстваща проява е предвидено кратко трасе – 5 километра до крепостта Туида и обратно. Очаква се там да се включат хора от различни сливенски фирми и институции, които обикновено не спортуват. Над 20 работодатели вече са подписали предложената от фондация „Стария бряст" харта, насочена срещу стреса и обездвижването на работното място. Те ще дадат по един ден допълнителен отпуск или ще стимулират по друг подходящ начин своите служители, които изминат 5-километровото трасе, без значение за колко време.

Организаторите са предвидили и други инициативи, които се очаква да превърнат деня на втория маратон „Хайдушки пътеки" в незабравим празник за Сливен.

Източник: slivenpress
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев