Летците от авиобаза „Граф Игнатиево” отказаха да летят тази сутрин, защото се чувствали несигурни на изтребителите

Самолет
24.10.2017 / 12:26

Тази сутрин планираните тренировки на военните пилоти отпаднаха, защото летците отказаха да се качат на самолетите си. Причината е, че се чувстват несигурни на своите МиГ-29.

От Министерството на отбраната потвърдиха че са спрели полети в знак на несъгласие със състоянието на ВВС. Бойното дежурство по защита на въздушното пространство на България продължава да се носи.

Преди дни нашите ВВС бяха забъркани в пореден скандал, свързан с поддръжката на МиГ-29 – доставените от Русия двигатели са оказаха без нужните документи.

Преди дни командирът на ВВС ген. Цанко Стойков коментира пред bTV, че някои хора у нас работят за „приземяване” на бойната авиация. Според него заради скандалите около процедурата за закупуване на нов боен самолет „има негативни последствия по отношение на мотивацията на хората по авиационните формирования”.

Той се обяви за модернизацията на изтребителите МиГ-29 и щурмовите Су-25, като посочи, че до приемане на въоръжение на нови машини трябва да има с какво нашите пилоти да изпълняват задачите си.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев