Търсят в България връзка с изчезналата преди 10 години Маделин Маккан

..............................................
05.11.2017 / 15:16

Полицаи, които разследват изчезването на малката Маделин Маккан идват в България, за да търсят съпругата на починал педофил, пише "Сън".

Те търсят жена, облечена в лилаво, която може да има ключова роля в разследването. Нейният съпруг, вече покойник, е бил осъден за педофилия.

Двамата работили в близост до апартамента в Алгарве, Португалия, където през 2007 г. изчезна 3-годишното дете.

Местните дали показания за тях, но никой не им обърнал внимание. Свидетели ги видели в близост до клуб "Океан" в комплекса Прая де Луз, където било отседнало семейството на детето. "Няма доказателства, че са замесени, но все пак трябва да се елиминират", смята източник от разследването, пише "24 часа".

През годините се появиха различни версии по случая. 3-годишната Маделин изчезна на 3 май 2007 г., докато с родителите си, лекари от Лестър, и с нейните малки брат и сестра-близнаци, били на почивка в курорта Прая до Луж. Тя изчезна от стаята на хотелския апартамент, докато родителите били на вечеря с приятели в ресторант близо от хотела. Нейните брат и сестра, които спели с нея в стаята, били в леглата си, когато родителите установили, че Мадлин я няма.

Полицията не откри никакви следи от насилие, нито следи, че някой е бил в апартамента. В един момент полицията се осъмни, че родители са убили детето си.

Кейт и Гери официално бяха обвинени през септември 2007 г. - четири месеца след изчезването на дъщеря им. 10 месеца по-късно - през юли 2008 г., главният прокурор на Португалия свали обвиненията поради липса на доказателства.

На съдебното заседание, насочено срещу публикуването на книга за случая с Мадлин, през 2010 г. разследващите обясниха защо смятат, че родителите на Мадлин са прикрили истината. "Тя е умряла в апартамента вследствие на трагичен инцидент. Родителите са симулирали отвличане заради страха от обвинение, че не са успели да осигурят сигурността на детето им", заяви бивш главен детектив към полицията в Портимайо.

Целият случай отново бе разгледан през 2014 г., когато португалците се усъмниха в бивш крадец, който по времето на изчезването на Мадлин работил в хотела. Човекът, който е бил имигрант от бившата португалска колония Кап Верде, в същото време е загинал в автомобилна катастрофа, но остава единственият заподозрян.

През 2017 г. лондонски таблоиди, позовавайки се на изявления на британски полицейски експерти, написаха, че момиченцето вероятно е откраднато от трафиканти на хора и е продадено на семейство в Африка. Представител на португалската агенция за изчезнали деца заяви пред "Дейли Мирър", че е много вероятно момичето да е откраднато и първоначално държано в една от пещерите в областта Алгарве, в Южна Португалия.

Въпреки разследване, чиято финансова стойност дотук възлиза на повече от 11 млн. британски лири, полицията заяви, че няма "категорични доказателства" дали Мадлин - която сега би била почти на 14 години - е жива или мъртва.

Източник: Дарик
Снимка: Guliver/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев