Младежка група от Младежки дом-Сливен участва в проект «iCitizen» /Аз гражданинът/ по програма «Еразъм+»

...
10.11.2017 / 13:38

Младежка група от Младежки дом-Сливен участва в проект «iCitizen» /Аз гражданинът/ по програма «Еразъм+» на ЕС за безопасен Интернет в Унгария.

Това е многостранен е младежки обмен, който има за цел да помогне на младите хора да станат по-осведомени като потребители на Интернет чрез дискусии как изглежда един уважаващ себе си Интернет гражданин.

Проектът обхваща шест страни: Хърватска, Литва, Италия, Унгария, България и Турция, като всяка от страните в програмата участва с група от четири младежи на възраст между 16-20 години и един лидер на групата.

По време на проекта планирахме да открием света на Интернет от различни ъгли и да създадем папка с ресурси с различни данни относно правилата в мрежата и безопасен Интернет. Чрез методите на неформалното образование и в открити дискусии представихме мерките на правителствата и различните сайтове и платформи в различните страни, които гарантират сигурността на гражданите в мрежата. Младите хора от шест държави/30/ изразиха мнение, че трябва да имаме и електронни министерства/както в Литва/, които да работят за безопасна Интернет среда.

Още снимки от новината

..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев