Криминална хроника Ямбол - 10.11.2017 г.

Полиция Ямбол
10.11.2017 / 15:16

На 9 ноември, във връзка с планирани мерки за противодействие на конвенциалната престъпност, утвърдени от директора на ОДМВР-Ямбол на територията на град Ямбол е проведена специализирана полицейска операция по линия „икономически и данъчни престъпления и нарушения”. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Ямбол и колегите им от РУ-Ямбол, представители на Комисията за защита на потребителите-Бургас, ТД на НАП-Бургас и ОБДХ-Ямбол. Проверени са четири търговски обекта и една заложна къща. Нарушения са констатирани в два магазина. В един от обектите е установено, че са изложени за продажба цигари от различни търговски марки, облепени с акцизен бандерол, без търговският обект да разполага с разрешение за търговия с тютюневи изделия, както и че изложените за продажба цигари са без посочени цени. Собственика е предал с протокол 275 кутии цигари, в хода на образуваната преписка за проверка. Взето е и отношение по административен ред от представител на Комисията за защита на потребителите. В друг магазин за хранителни стоки е установено, че към момента на проверката в обекта липсва фискално устройство и не се издават документи за отчитане на извършените продажби на стоки. За допуснато нарушение е съставен констативен протокол от компетентния орган и предстои да бъде взето отношение по административен ред.

На 9 ноември от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Ямбол, РД ПБЗН – Ямбол и ТД на НАП – Бургас е проведена съвместна операция на територията на област Ямбол за противодействие на нарушения и престъпления в сферата на акцизното законодателство – търговия с горива. Проверени са два обекта за съхранение на дизелово гориво. Констатирано е нарушение във ведомствена бензиностанция на земеделска база, на територията на община Стралджа. Там са установени три наземни цистерни за съхранение на дизелово гориво и колонка за зареждане, които не са свързани по законовия ред за отчитане на реализацията на горивото. По случая е взето отношение от компетентния орган и е съставен протокол. Предстои вземане на отношение от приходната администрация по административен ред.

На 10 ноември, в 00,55 ч., от тел. 112, в ОДМВР - Ямбол е получен сигнал, че на ул. „Преслав“ горят два автомобила. Отзовалите се на сигнала полицейски автопатрул и екип огнеборци установили, че пламъци са обхванали два автомобила «Опел-Астра» и «Ауди-А5», ползвани от 38-годишен местен жител. Огънят е загасен от един специализиран пожарен автомобил. Нанесени са щети в предните части на автомобилите. Причините за възникване на пожара и щетите са в процес на установяване. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство, информират от пресцентъра на ямболската полиция.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев