Следващата седмица в Ямбол ще се проведе финала на националната боксова лига

Бокс
15.11.2017 / 11:28

Финалът на Националната боксова лига ще се проведе в спортна зала "Диана" в Ямбол на 24 ноември, съобщи на пресконференция Атанас Николов, член на УС на Българската федерация по бокс. Участие в пресконференцията в Голямата зала на Община Тунджа взеха още кметът на Община Тунджа Георги Георгиев, треньорът в „Априлец“ Бояджик Димитър Мутафов, както и тримата братя Асенови.

Николов разясни правилата на новия формат за провеждане на състезания, приет от федерацията. През тази година Боксовата федерация организира състезание в нов формат, в което участват четиримата най-високо поставени в ранглистата за годината във всяка категория, условно разпределени в четири отбора. След турнирите в Пазарджик и София на 24 ноемврив Ямбол е финалният кръг на Боксовата лига. Любителите на бокса ще проследят, при свободен вход, общо 12 двубоя.

Боян Асенов ще боксира в кат. 56 кг срещу Стефан Иванов, в същата категория е двубоят на Даниел Асенов с Емануил Богоев, Катин Асенов излиза срещу Михаил Куртев в кат. 60 килограма.

За тримата възпитаници на „Априлец“ това е последното състезание от боксовия календар за годината. От името на федерацията Атанас Николов не пропусна да отбележи подкрепата на Община Тунджа за развитието на този спорт през годините, както и в организацията на предстоящия турнир.

Любителите на спорта могат да очакват истински празник на големия бокс в зала „Диана“ на 24 ноември от 18:30 ч. Входът е свободен!

Източник: Радио 999
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев