„Лешояди“ взимат по 50 лв. за труп на пътя

Морга
30.11.2017 / 09:53

„Лешояди“, както адвокатите по застрахователни дела наричат информаторите си, прибират по 50 лева от катастрофа на пътя със загинал, за която дават сведения на различни кантори за случилите се ПТП-та. Това най-често са общински служители, катаджии, лекари и погребални агенти, които при всяко произшествие в близкия до тях регион се обаждат на доверените си благодетели. За услугата получават по 50 лева, които се взимат на момента чрез система за парични преводи, научи „Монитор“.

Адвокатите от своя страна моментално пристигат на мястото на катастрофата, озовават се в моргата по време на разпознаването, а понякога дори и крадат труповете на загиналите.

И всичко само с една цел – близките на жертвите да сключат с тях договор, че ще бъдат представлявани пред застрахователите от конкретни защитници. За последния случай със задигнато тяло при ницдента край Атия се твърди, че бивш полицейски служител е регистрирал погребална агенция, неправителствена организация за съдействие на загинали и ползва услугите на адвокат. При инцидент от преди седмица там загина 16-годишен ученик, за чието тяло родителите му трябваше да платят над 1000 лева, за да си го получат. Дори били проведени разговори, че може да се стигне до компромис, ако делото за обезщетението бъде прието от близък до фирмата адвокат. След намесата на няколко институции обаче не се стигнало до подобно споразумение, а тялото на момчето било върнато на близките му. Това не е и единствения подобен случай.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев