Бездомник спаси момиче с последните си пари

27-годишната Кейт Маклър и Джони
30.11.2017 / 17:58

Бездомен мъж от Ню Джърси даде последните си 20 долара на млада жена в беда, а тя му се отблагодари по смайващ начин.

27-годишната Кейт Маклър закъсала на междущатската магистрала с автомобила си през нощта.

„Сърцето ми биеше силно в гърдите. Не знаех какво, за Бога, ще правя!”, разказва тя, цитирана от NBC News.

В най-тежкия момент мъж, който тя описва просто като „Джони”, се приближил към нея и й казал, че не е безопасно за нея да излиза извън колата си. И отишъл да купи за нея бензин с последните си пари.

Джони не поискал от момичето дори долар. И въпреки че на момента нямала пари в брой, тя вече знаела как ще му се отплати. В следващите няколко седмици тя започнала често да минава край неговия ъгъл на улицата.

„Дадох му парите за бензина. Подарих му яке, ръкавици, шапка и топли чорапи”, описва Кейт. И допълва, че преди да стане бездомен, Джони е бил морски пехотинец, пожарникар и парамедик. Оказва се, че той е едва на 34 години.

Но това не било достатъчно. Тя организирала благотворителна акция, в която събрала 388 хиляди долара. В началото целта й била дарения от 10 хиляди долара, за да може да наеме квартира за своя спасител и да му осигури кола. Хората обаче взели присърце историята и внесли много повече пари от очакваното.

„Това промени живота ми”, казва самият Джони във видео, публикувано на страницата на GoFundMe.

Когато се събрали 100 хиляди долара, благотворителната страница била временно свалена от Интернет по молба на Джони. Скоро обаче пак била отворена заради големия интерес. А самият той заяви, че ще дари част от парите за благородна кауза.

Източник: Нова телевизия
Снимка: GoFundMe
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев