Бурният вятър в Хасково разпиля саниращ се блок

Бурният вятър счупи клони и бутна дървета в някои райони на страната. Освен в Хасково подобен инцидент имаше и в Благоевград, откъдето е снимката
01.12.2017 / 09:45

Опасният вятър в Хасково нанесе поражения върху саниращ се блок в града. Сградата се намира на ул. „Цар Калоян”. Бурята е отнесла предмети и строителни материали, ползвани за санирането на блока. Голяма част от тях са паднали върху пътно платно. Наложило се е улицата да бъде превантивно затворена. При инцидента няма нанесени поражения върху жилищата в сградата. Информиран е техническият ръководител на обекта, като би трябвало тази сутрин той да отстранил материалите от пътя.

Вятърът е нанесъл поражения на предпазните мрежи и найлони и върху други саниращи се жилищни сгради в Хасково. Слушатели на Дарик радио сигнализираха, че поставените найлони върху покрива на бл. 53 на ул. "Стара планина" са разкъсани от вятъра.

Малко след 21:00 часа вечерта е спрял токът във вилната зона на кв. "Орфей" . Причината е, че вятърът е съборил голямо дърво върху електрически стълб. Няколко часа е отнело отстраняването на повредата, като вече електроподаването в района е възстановено.

По непотвърдена информация снощи е имало заседание на службите, ангажирани с набелязването и прилагането на превантивни мерки за защита на населението заради лошото време. То е продължило до 0:30 часа през нощта.

По данни на метеорологичната обсерватория поривите на вятъра са от около 17 м/сек. Той се класифицира като бурен и опасен. Температурите са високи, като през цялата нощ не са паднали под 16 градуса.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев