Полицията в Сливен със засилени мерки за сигурност за студентския празник

Полиция Сливен
07.12.2017 / 10:40

Областната дирекция на МВР в Сливен предприе засилени мерки във връзка с предстоящия студентски празник - 8 декември и свързаните с него прояви за осигуряване на нормалното им протичане, опазването на обществения ред, противодействието на престъпността и гарантиране на пътната безопасност.

Вече са проведени срещи за предприемане на съвместни мерки с органите на местното самоуправление и местната администрация, съобщава Дарик. Предприети са проверки на питейни и увеселителни заведения.

Създадена е организация при необходимост да се взаимодействие с териториалните структури па Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и други компетентни държавни институции.

Проведени са срещи с ръководителите на частни охранителни фирми в местата, където се очаква да се състоят празнични мероприятия, с оглед подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти и за своевременен обмен на информация с териториалните полицейски структури.

Ще бъде завишен контролът над общо опасните средства, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Полицейско присъствие ще има в районите на обектите, където ще се провеждат мероприятията - питейни и увеселителни заведения.

Сектор "Пътна полиция" планира провеждане на специализирани полицейски операции в дните 07, 08 и 09 декември на територията на областта, като особено внимание ще се обърне на контрола за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, неправоспособност и на водачите, управляващи технически неизправни МПС.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев