20 деца на загинали полицаи си разделят 5 000 лева за Коледа

Част от предметите и картините, които бяха закупени от гостите на благотворителната вечер
16.12.2017 / 10:12

20 деца на загинали полицаи от Пловдив и областта ще си разделят 5 000 лева за Коледните празници. Сумата бе събрана по време на благотворителна вечер „Деца помагат на деца на загинали и починали служители от МВР в пловдивска област”, по време на която бяха продадени картини и вещи с автографи на известни личности.

Картините, които бяха закупени от гостите на проявата, бяха на авторите Никола Певичаров, Станимир Видев, Стефано Поповски, както и на талантливата 12-годишна художничка Венета Павлова. Продажбите на картините надхвърлиха 1000 лева, съобщиха организаторите.

С футболна топка на спортната легенда Христо Бонев и фланелка с личен автограф на двукратният олимпийски шампион по кану каяк Николай Бухалов се сдоби 14-годишният Георги Тенев, син на известен пловдивски бизнесмен, който плати за тях почти 300 лева. Проф. д-р Илия Баташки, директор на Медицински институт към МВР – София, който не успя да присъства на събитието, чрез свой представител дари 500 лв. По 200 лева дариха три фирми от Пловдив.

Две талантливи пловдивски певици – Веси Бонева и Елица Лалова, подариха за търга свои албуми в комплект с големи плюшени мечета, които бяха продадени за общо 70 лева. В благотворителната инициатива се включиха представителите на различни институции в града, политици, общественици и едри предприемачи.

Източник: Монитор
Снимка: Ели Крумова
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев