Котарак оцеля в пералня при 40-минутно пране на вълнени дрехи

Коте в пералня
17.12.2017 / 10:08

Норвежкият котарак Зеро случайно попадна в пералнята на семейството, при което живее. Зеро издържал на 40-минутно пране на вълнени дрехи при 30-градусова температура.

По данни на местния сайт NRK домашният любимец неусетно влязъл в барабана на пералнята. Котето било открито от 14-годишния си стопанин Йоаким, след като баща му извадил изпраните дрехи.

"Той беше целият подгизнал. Изглеждаше абсолютно смачкан и по-слаб от обичайното. Трудно се ориентираше в пространството и започна да му се гади", разказа момчето.

Във ветеринарната клиника в Осло котаракът бил поставен на системи за два дни, след което е върнат на семейството. "Това бяха нервни дни. Едва след като ветеринарите казаха, че с него всичко ще е наред, ни стана по-леко", разказва и майката Анне.

Ветеринарката, поела котаракът в клиниката, признава, че още не имала такъв случай в практиката си. Въпреки това тя смята, че подобни инциденти се случват често, но просто не добиват гласност.

Днес Зеро е все така игрив както преди. "Сега той мирише на сапун", отбеляза Йоаким. Сега семейството проверява барабана на пералнята всеки път, преди да го затвори за пране.

Източник: БТА
Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев