Собствениците на разрушени къщи в Хитрино с най-висок размер на обезщетение

Денят, в който животът в Хитрино се промени
20.12.2017 / 22:30

Всички собственици на разрушени къщи в Хитрино ще получат най-високия размер на обезщетение. Това стана ясно на заседание на Националния съвет за управление на финансовите средства от кампанията за пострадалите.

Омбудсманът Мая Манолова, която е и съпредседател на съвета заяви, че жители на Хитрино са изпратили жалби до нея заради субективизъм при оценката на щетите.

Общественият защитник настоя и за преразглеждане на критериите.

"Към мен се обърнаха жители на Хитрино с възражения, че е проявен субективизъм при определянето на групите, с които трябва да бъдат обезщетени пострадали домакинства", поясни Манолова.

Тя обясни още, че за едни е определена първа група - тези от унищожените домове, а за останалите са втора и трета група.

"При първоначалния оглед се предположило, че тези къщи могат да бъда възстановени. След като се оказало, че къщите е невъзможно да бъдат укрепени и ремонтирани, те са бутнати до основи и в момента им се изграждат нови къщи", обясни омбудсманът.

Мая Манолова заяви, че нормалната процедура е всички да бъдат прехвърлени в първа група и да бъдат обезщетени по един и същи начин.

Източник: Дарик
Снимка: Деян Герговски
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев