Служител на МВР извади Богоявленския кръст в Ямбол

Ямбол, вадене на кръст
06.01.2018 / 15:18

32-годишният Михаил Колев извади Богоявленския кръст в Ямбол. С успеха си той прекрати серията на сливналията Стефан Стефанов, които 6 години вади кръста от Тунджа.

Михаил Колев бе един от 17 мъже, които се опитаха да стигнат до кръста, хвърлен от архимандрит Димитрий.

По време на хвърлянето настъпи смут сред участниците, които скочиха малко преди да бъде хвърлен самия кръст. Така християнския символ се оказа във водата близо до Михаил, който с няколко замаха стигна до него и го грабна. На брега той го даде на 7-годишната си дъщеря Михаела.

Имах намерение да се включа, а и бях обещал на дъщеря си, обясни мотивите си за участието Михаил. По повод това, че тази година е изпреварил сливналията Стефан Стефанов - Михаил заяви, че е било време традицията да се промени.

Освен пожеланията за здраве от архимандрит Димитрий, Михаил получи и 200 лв. от Община Ямбол.

Честването на Богоявление в Ямбол започна с тържествен водосвет за за славните победи на Българската армия и отдаване на почести на нейните бойни знамена.

Ритуалът се състоя пред храм „Свети Николай Чудотворец” в Ямбол и в него се включиха офицери от командването и 40 военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион, от състава на Втора механизирана бригада, като в състава на представителните части на гарнизон Ямбол са и военнослужещи от Авиобаза Безмер.

Тържественият водосвет бе отслужен от архиерейския наместник архимандрит Димитрий.

Източник: Дарик
Снимка: Деян Герговски
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев