Цвета Караянчева призова: По-малко проповеди от трибуната

Народното събрание
11.01.2018 / 10:54

Повече конструктивност, резултати и сближаване и по-малко проповеди от парламентарната трибуна, това пожела шефът на НС Цвета Караянчева в началото на новата сесия на парламента. Поводът пък бе председателството на ЕС, което България пое и чието откриване е по-късно днес в Народния театър.

Тя пожела здраве, разбирателство, консенсус и добронамерени дебати на депутатите. „Ние сме националният отбор на България и нашите действия и послания ще формират нагласите на европейския елит”, каза Караянчева. Тя призова народните представители по време на БГ председателство да не се отдават на ляв или десен популизъм и да загърбят нихилизма. „Солисти търсят в операта, а българското Народното събрание трябва да се държи като добре сработен оркестър”, каза тя.

От БСП веднага я разкритикуваха за речта, която според тях била повече от неуместна. Зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев не се съгласи с намеците, че опозицията изнася проповеди. „Ние от опозицията не сме виновни, че днес има 9 протеста”, каза Стойнев и БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов в НС във връзка с криминогенната обстановка и убийствата последните дни. В крайна сметка искането им бе отхвърлено. От ГЕРБ контраатакуваха, като заявиха, че има много други форми на контрол. По думите на шефът на правната комисия Данаил Кирилов такова изслушване в зала на премиера не е необходимо, тъй като по-късно днес ще има такова на вътрешния министър Валентин Радев и главния прокурор Сотир Цацаров във вътрешната комисия.

Междувременно новата сесия започна с клетвата на новия депутат Радослава Чеканска, която попълни редиците на ГЕРБ. Тя влиза в парламента на мястото на Ивайло Константинов, който подаде оставка през декември по собствено желание. Досега Чеканска бе зам.-областен управител на Дупница.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев