Цял жилищен блок в Перник ползва 5 години парно и топла вода, без да плаща

Радиатор
11.01.2018 / 11:55

Цял жилищен блок 5 години ползва парно и топла вода, без да плаща. Случаят е от Перник, а от местната „Топлофикация” са хванали измамата едва сега.

„Разбрахме при извършване на инвентаризация на нашите абонати”, заяви Любомир Спасов, директор на „Топлофикация”-Перник.

По думите му в дружеството е намерена документация, според която в края на 2011 г. строителна фирма е поискала разрешение да се източи мрежата за присъединяване на блока. Оттам нататък няма никакво движение на нови документи – нито сключени договори, нито откриването на партиди, нито съобщение, че блок омер 14 на ул."Найчо Цанов" в центъра на града е присъединен, предаде NOVA.

При инвентаризацията тази година обаче от „Топлофикация” решават да проверят каква е ситуацията с този блок към днешна дата.

„Оказа се, че не пускат наши хора в абонатната станция на блока, за да направят проверка. С термо камера отвън установихме, че в блока има отопление”, заяви Спасов. Той е сигурен, че хората са знаели.

От „Топлофикация” са изкопали дупка, за да прекъснат тръбите към блока. В момента все пак се опитват да сключат сделка с живеещите в сградата, за да им станат абонати.

"Сградата е била присъединена към топло преносната мрежа от друго дружество, не от "Топлофикация" заради това блокът не е воден като наш абонат", обясни Спасов.

Възможно ли е да има още такива блокове - технологията е фирма да получи разрешително от общината, съгласува с дружеството присъединяването и след това се правят проби, посочи директорът. Той не можа да посочи има ли още такива блокове.

Живущите вече са заявили желание да сключат договори за доставка на топлоенергия, от "Топлофикация" обаче искат обезщетение за времето, през което неправомерно обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода.

В момента те не би трябвало да имат топло подаване, посочи Спасов. Тепърва се правят изчисления колко са загубите.

Източник: Nova.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев