В петък е погребението на убития бизнесмен Петър Христов. В родното му село Самоводене обявяват ден на траур

Петър Христов
11.01.2018 / 15:01

В петък от 12:00 часа ще е поклонението пред убития бизнесмен Петър Христов. То ще се състои в ДКС “Васил Левски” във Велико Търново. Близките му са решили тялото му да бъде кремирано. Урната с прахта пък ще бъде положена в специална камера в гробищния парк във Велико Търново.

Предвижда се поклонението, на което се очаква да се стекат хиляди хора от цялата страна, да е в 12:00 часа в петък в ДКС. Все пак всичко зависи от това кога от прокуратурата ще освободят тялото и то ще бъде предадено на близките.

„Предложих на майка му Момка Манолова траурната процесия да мине през родното му село Самоводене, защото местните хора много го тачеха и искат да се простят с Петър. Обмисляме катафалката да мине по улиците на селището, покрай родната му къща. В същия ден ще е обявен и траур в Самоводене. Какво ще решат роднините на покойния бизнесмен обаче, все още не се знае“, каза кметът на Самоводене Николай Милаковски, цитиран от “Труд”.

Припомняме, че бизнесменът Петър Христов бе застрелян в понеделник сутринта, малко след 10:00 часа. Той бе прострелян в гърдите от лек автомобил, който е чакал пред офиса му на улица "Ралевица" в София. Христов бе закаран в болница, но малко по-късно починал от раните си.

Петър Христов е собственик на голямата млечна компания "Лактима".

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев