Започна срещата на председателите на комисиите по европейски въпроси на парламентите в ЕС

Среща
22.01.2018 / 10:50

В Националния дворец на културата /НДК/ започна конференцията на председателите на комисиите по европейските въпроси от парламентите на страните-членки на Европейския съюз. Темите са свързани с приоритетите на Българското председателство и бъдещето на Съюза. Сред участниците са първият заместник-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Срещата откри председателят на Народното събрание Цвета Караянчева: „Съзнавайки отговорността, обвързваща участието ви в първото събитие от нашето парламентарно измерение и имайки предвид значимостта на въпросите, залегнали в днешния ред на днешното пленарно заседание на КОСАК, пожелавам успех на конференцията и ползотворна работа".

След откриването министърът на Българското председателство Лиляна Павлова представи приоритетите на Европредседателството на страната ни - бъдещето на Европа и младите хора, стабилност и сигурност и европейската перспектива на Западните Балкани.

Павлова изтъкна ролята на България като ротационен председател на Съвета на Европейския съюз в процеса на приемане на бъдещата финансова рамка на Съюза. Важна тема ще е реформата за системата за убежище, отбеляза министърът.

Лиляна Павлова изтъкна специфичния приоритет на Българското председателство, свързан с европерспективата на Западните Балкани.

Източник: novini.bg
Снимка: EU2018BG
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев