Искат мярка за неотклонение за ученик, участвал в телефонна измама

Арест
22.01.2018 / 16:04

Районната прокуратура в Търговище привлече като обвиняем 16-годишният Никола, ученик от Търговище. Той е обвинен за извършването на телефонна измама за 76 000 лева. Днес наблюдаващият прокурор разпореди задържането му да бъде удължено до 72 часа. Предстои Районната прокуратура да поиска от съда спрямо Никола да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Както Дарик съобщи, на 19 януари неизвестен се обадил по стационарния телефон на 66-годишна жена от Търговище. Той я въвел в заблуждение, че е полицейски служител и заявил че жената трябва да участва в задържането на опасна група телефонни измамници.

Възрастната изтеглила от банка наличните й 76 000 лева и както била „инструктирана” ги оставила в храсти в близост до детска площадка в Търговище.

В същото време тя е била наблюдавана от истински полицейски служители. След като оставила парите, не след дълго се появил 16-годишният Никола. Той взел пакета с банкнотите и хукнал да бяга. След кратко преследване момчето е било задържано. Пред разследващите то развило версията, че било заплашено да участва във вземането на парите.

Разследването на случая продължава.

Източник: Дарик
Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев