Болницата в Нова Загора може да бъде приватизирана

.........
31.01.2018 / 10:03

Болницата в Нова Загора може да бъде приватизирана. Според зам.-кмета по здравеопазване Ивайло Енев раздържавяването няма да лиши 40 хил. живеещи в района от здравеопазване, а ще им гарантира качествено такова. Той коментира, че лечебното заведение е в много тежко финансово състояние и от години работи на загуба.

Д-р Сергей Радилов даде пример с успешната приватизация на поликлиника в града през 2002 г. по думите му се притеснява от решението, но не повече от това нищо да не се промени в лечебното заведение.

Пред болницата се бяха събрали общинари и хора недоволни от идеята. Сашо Боев изрази несъгласието си с това, че общината не може да оздрави болницата и добави, е бюджетът на Нова Загора е 30 млн. лв.

Общинският съветник от БСП Димитър Бънов коментира, че решението е взето на крак, без аргументи и без обществено обсъждане.

Зам-кметът уточни, че има заявен инвеститорски интерес, а законът за след приватизационен контрол гарантира, е дейността на болницата ще се запази и след раздържавяването.

Събралите се граждани добавих,а че не са съгласни и искат болницата да се запази.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев