Покрив от съседна къща се срути в стаята на дядо

Вятър, поражения
04.02.2018 / 16:43

Покрив от съседна къща се срути върху дома на 84-годишния Ангел Алексиев на улица „Черни връх” във Враца и едва не го уби. Старецът тъкмо си лягал вечерта в събота, когато върху него се срутил тавана на стаята му, пробит от железата. Жилището му е сред най-пострадалите от ураганният вятър, който се изви над града.

Още две кооперации в центъра също са с отнесени покриви. След вихрушката мансардата на Нина Петрова вече е необитаема. Вятърът издухал покрива, който се разпилял по две съседни сгради. Така жилището й останало без таван и дъждът, който завалял вечерта, го наводнил. Съседният апартамент на Слави Бонев също останал без покрив.

Над 80 са подадените сигнали за нанесени щети от бурята, съобщиха от общината. Има и други отнесени покриви, рухнали са двете бетонни колони и част от навеса на заведение до площад „Христо Ботев“, десетки са изкоренените дървета, потрошените коли и витрини. На централния площад най-тежко е пострадала сградата на театъра, на която са изпочупени голяма част от стъклата.Аварийни екипи продължават да разчистват улиците на града и да премахват съборените дървета. Комисия от общината започна да описва щетите.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев