Във фейсбук върви петиция за спасяване на кучето, умъртвило дете в пазарджишко село

Питбула Цезар
07.02.2018 / 09:01

Във фейсбук стартира петиция за спасяването на кучето Цезар, което на 30 януари тази година умъртви 3-годишния Тошко Стоянов от пазарджишкото село Мокрище. Природозащитниците искат животинката да бъде пожалена и да бъде или осиновена, или настанена в кучешки приют.

Към момента над 1100 души са положили подпис под искането, предаде "Монитор". Според Закона за защита на животните агресивно куче може да бъде осиновено в 14-дневен срок. До момента обаче Цезар не е проявявал никаква агресия и е под наблюдение в продължение на 2 седмици от ветеринарен специалист от Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик. Докато трае 14-дневната карантина питбулът трябва да бъде следен дали няма да развие признаци на бяс и дали проявява агресивност и към други хора в къщата на Атанаска и Димитър, които са леля и чичо на загиналото дете. Самият Димитър Михайлов, който е собственик на питбула Цезар, бе освободен от пазарджишкия съд без никаква допълнителна мярка за неотклонение-подписка или парична гаранция. Както заяви тогава пред магистратите в залата Димитър кучето най-вероятно е било провокирано от детето и затова е последвала трагедията с малкия Тошко.

Природозащитниците, пуснали подписката в социалната мрежа, молят власт имащите да позволят Цезар да бъде осиновен и да не бъде умъртвен, след като изтече 14-дневният карантинен срок.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев