Изправят на съд "Черната вдовица" от Бургас

Темида
09.02.2018 / 09:35

Тръгва процеса срещу бившата детска учителка Веселина Гинева, обвинена в отвличането и убийството на бившия си съпруг Димитър Миразчиев. Окръжната прокуратура в Бургас вече внесе в съда обвинителния акт, а първото дело е насрочено за 20-ти февруари. Пенсионираната учителка застава на подсъдимата скамейка по обвинение, че е лишила противозаконно от свобода бившия си съпруг, след това го е убила и заблуждавала служителите в НОИ, че Димитър е жив, за да получава пенсията му.

Разплитането на кошмарния трилър започна през лятото на 2016-та година, когато ченгета откриха оглозгания труп на жертвата, изхвърлен в бургаския парк "Езеро". Разследването установи, че мъжът е издъхнал през август 2014-та година в апартамента си в бургаския комплекс "Лазур". В продължение на година и три месеца, Веселина държала в плен бившия си, който бил заключен в една от стаите. Държала го системно гладен, като му давала само по парченце хляб и малко вода. Умишлено го лишила от медицинска помощ, както и от лекарства, необходими за заболяванията му. От недохранване и липсата на адекватни грижи, Димитър Миразчиев издъхнал. След това пренесла трупа му от апартамента, натоварила го в пластмасов контейнер за смет на колелца, с който пренесла тялото до парка и го изхвърлила. После продължила да прибира пенсията му, със старо пълномощно, издадено й от Димитър. За времето от убийството до откриването на трупа, бившата съпруга прибрала над 21 000 лева от НОИ. До момента обвиняемата отрича да е замесена по какъвто и начин в зловещото убийство.

"Веселина е обвинена, че с користна цел, по особено мъчителен начин, предумишлено умъртвила лице, намиращо се в безпомощно състояние, като системно не му е давала достатъчно количество храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства, лишила го е от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което е настъпила смъртта му. Престъплението е по чл. 116, ал. 1, т. 5, т. 6, предл. 3, т. 7 и т. 9, вр. чл. 115, вр. чл. 23, ал. 1 от НК", коментираха от прокуратурата.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев