Протест в Бургас срещу издевателствата в забавачки

Протест
10.02.2018 / 20:46

В центъра на Бургас се състоя протест срещу насилието в детските градини и училищата. Майките и татковците пристигнаха „въоръжени“ с плакати с надписи: "Не на насилието над деца", "Да защитим нашите деца" и "Стига лъжи! Засрамете се!". Някои от родителите водеха със себе си и невръстните си дечица, съобщи "Монитор". На протеста в Бургас пристигнаха и много от семействата, чиито деца се оказаха жестоко малтретирани от възпитателки от ОДЗ "Брезичка". Всъщност скандалните видеозаписи от бургаската забавачка, станаха повод за серията протести, които започнаха от морския град.

"Днес сме заедно тук, за да покажем ясно, че няма да търпим насилие над децата си. Искаме най-нормалното нещо- децата ни да растат щастливи и спокойни, а ние да не се притесняваме, че зад вратите на детските градини те са изтезавани психически и физически", заявиха протестиращите.

Родителите настояха още за законови промени, чрез които във всички забавачки да бъдат поставени видеокамери. И още - въвеждане на мандатност за директорите на ОДЗ-та и училища, намаляване на броя на децата в групите и увеличаване на педагогическия състав. По време на протеста бе поставен и още един въпрос- всички учители да минават периодично тестове, чрез които да се установява здравословното им и емоционално състояние. Бургаските родители обявиха, че инициативата им е отворена и за учители и призоваха всички, които ги подкрепят да афишират ясно своята позиция.

Зад исканията на майките застанаха представители на ОЗБГ (организация за защита на българските граждани) и членовете на фейсбук групата „Шофьори Бургас”.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев