Затворени пътища в страната заради снега

Заснежен път
11.02.2018 / 11:29

Затварят се някои пътища в страната поради снегонавявания и силен вятър, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Шофьорите да се движат с повишено внимание в областите Шумен и Разград, поради интензивен снеговалеж, призовават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

За днес е обявен жълт код за опасно време в 22 области в страната.

Временно се затварят пътят Нови Пазар - Тръница, пътят Нови Пазар - Секулово, пътят Никола Козлево - Пет могили, пътят Никола Козлево - Цани Гинчево, пътят Векилски - Орляк, пътят Мадара - Нови Пазар, пътят Каспичан - Златна Нива.

От АПИ препоръчват на водачите на автомобили да избягват движението в тези участъци и да се съобразяват с ограниченията и действията на пътна полиция.

Проходът "Печинско" е забранен за автомобили над 12 т. Временно се ограничава движението в активната и изпреварваща лента на автомагистрала "Тракия" при км 21 в посока София, поради пътен инцидент. Движението се осъществява в аварийната лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на "Пътна Полиция", съветват от АПИ.

Задължително с вериги трябва да бъдат автомобилите, преминаващи през прохода "Превала", съобщиха от Областното пътно управление в Смолян. До 15-20 см достига снежната покривка, натрупана през нощта в област Смолян, слаб снеговалеж продължава и в ранните часове на неделния ден. За товарните автомобили над 12 тона е въведено ограничение да бъдат без ремаркета и полуремаркета, преминавайки през проходите "Превала" и "Рожен", както и по пътя Батак- Доспат.

Пътно поддържащата техника е разчиствала и обработвала през нощта заснежените пътища. В Пампорово натрупаният нов сняг е 20 см, условията за ски са отлични.

Движението по пътя Видин-Монтана в посока Монтана е забранено за камиони над 12 т поради, съобщиха от АПИ.

Обходен маршрут е пътят Дунавци-Арчар-Тополовец-Ружинци. Ограничено е движението за автомобили над 12 тона по пътя от пропускателния пункт Гюешево до село Жиленци заради силен снеговалеж.

През проходите "Петрохан" и Троянски е забранено движението на камиони с маса повече от 12 тона. Между четири и пет сантиметра е снежната покривка в Търговищка област, има лек снеговалеж.

От пътното управление съобщават, че пътищата са проходими при зимни условия. Времето е тихо, а видимостта - добра. Шофьорите трябва да се движат със съобразена с пътните условия скорост.

Котленският проход е затворен за товарни автомобили над 12 тона.

Има опасност от падащи камъни в местността "Боаза" край Търговище.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев