Премиера на Унгария и канцлерът на Австрия на посещение в България следващата седмица

Бойко Борисов
12.02.2018 / 18:44

Двама държавни лидери пристигат на посещение в България в началото на следващата седмица, съобщава в публикация вестник "Монитор". На 19 февруари в София пристига премиера на Унгария Виктор Орбан, а ден по-късно в столицата за визита ще кацне канцлерът на Австрия Себастиан Круц.

По подобие на разговорите с немския канцлер Ангела Меркел, срещите на премиера Бойко Борисов с двамата ще бъдат в резиденция „Бояна“.

Министър-председателят анонсира визитата им в началото на февруари от Брюксел.

Сред вероятните теми на разговорите ще са миграция, системата за релокация и за приемане на бежанците, Шенген, кохезионната политика, приоритетите за БГ председателството и в частност Западните Балкани и тяхното присъединяване към ЕС.

Именно Унгария е една от върлите противници на квотния принцип на приемане на бежанци. В момента на европейски ниво текат разговори как тази система да бъде променена, а преди време самият Борисов даде да се разбере, че се надява именно по време на БГ председателството да има напредък по темата.

Със сигурност и двете страни ще ни подкрепят и за извеждането на евроинтеграцията на Западните Балкани като приоритет на председателството. В края на януари, именно след срещата си със Себастиян Круц, Орбан заяви, че след излизането на Великобритания Европейският съюз трябва да се разшири към Балканите.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев