Венцислав Мутафчийски е новия шеф на ВМА

Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев връчи висше офицерско звание на началника на Военно медицинска академия бр. генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски
22.02.2018 / 12:35

Президентът Румен Радев назначи Венцислав Мутафчийски на длъжността „Началник на Военно медицинска академия и главен лекар на Въоръжените сили на Република България“. Държавният глава го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“, съобщи Дарик.

„С особено удовлетворение изпълнявам това“, посочи в словото си държавния глава, като допълни, че полковник Мутафчийски е един достоен български офицер.

По думите на президента това е акт на признателност и висока оценка за професионализъм.

„Вярвам, че с Вашите професионални и лидерски качества Вие ще продължите на допринасяте на Военно медицинска академия като реномирано, модерно заведение за здравеопазване“, заяви президентът в своята реч. Според него е необходимо да се запазят традициите на болницата и да продължат да се развиват в бъдеще.

„Едва ли има по-вълнуващ момент в кариерата на един офицер от това да бъде удостоен с висше звание и да е назначен за началник на една от най-престижните институции, а именно Военно медицинска академия“, заяви полковникът.

Той обеща да превърне Военно медицинска академия в референтна за българското здравеопазване, както и да управлява болницата, гледайки напред, за да се надгражда. „Не е достатъчно командирът да бъде само командир, а да печели съмишленици“, посочи той.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев